Het orkest

Het grote orkest

Een eeuw Ons Genoegen, een eeuw fanfare. Op 9 september 1900 werd de vereniging opgericht in de scheersalon van Bas Roemer. De eerste dirigent was J. Balk. Men begon met 16 leden en vandaag is de fanfare uitgegroeid tot een succesvolle fanfare met een koninklijke onderscheiding.

De dirigent van Ons Genoegen is sinds 2012 Niels Marshal. De fanfare speelt alles van moderne composities tot filmmuziek, big band en musical nummers.

Ons Genoegen

Het opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van Ons Genoegen is de basis voor de toekomst van de fanfare. Versterkt door een aantal ouders en leden van het seniorkorps bestaat het opleidingsorkest uit een aantal enthousiaste leerlingen. Na dat zij een bepaalde niveau hebben bereikt stromen zij door naar het seniorkorps.

imgp0241

De Wienesse kapel

De Wienesse kapel bestaat uit 14 enthousiaste leden en is op 3 oktober 2003 opgericht als onderdeel van fanfarekorps Ons Genoegen te Wijdenes.

De kapel heeft een bezetting van 2 trompetten, 3 bugels, 3 saxen, 3 euphoniums, 1 trombone, 1 bas en een drummer. De algemene leiding is in handen van Martien Steen.

Het repertoire van de kapel omvat pophits, evergreens en dixieland muziek. We treden op bij verschillende evenementen en festiviteiten zowel in Wijdenes als in de omgeving. Een optreden kan bestaan uit één of meer sessies van zo'n 20 minuten.

Het Wienesse Kapel